RIDESTIERNE / SPRINGSPOR

Springspor

Videofotograf: Keld Vidkær. Fyns Jagtrideklub sommerjagt d. 25. juni 2016.
 
 
Hestelaugets medlemmer har anlagt springspor med i alt 27 faste spring i to områder af Elmelund Skov.
 
Springene er etableret som faste spring af træstammer i 7 serier (S1-S7 på kortet) med 2-6 spring i hver serie. Springene er ca. 50 -100 cm høje. Springsporene er markeret med røde tværstreger på kortet som "togskinner" og de er afmærket med piktogrammer med "springspor" i skoven. 
 
De fleste spring ligger på springsporet i den østlige del af Elmelund Skov (S1-S4), dels i skoven og dels på engen. Der er 13 høje spring og 7 lave spring i området, Der er godt plads til at ride uden om alle spring du ikke ønsker at springe. Du kan med fordel parkere og ride ud fra P-Bolbro, hvis du ønsker at springe på dette springspor.
 
Vi har også anlagt et par korte springspor i den vestlige del af skoven. Der er 4 høje spring i dette område (S5-S6). I området oppe mod Vejrup, er der anlagt 3 nye spring (S7) med plantede hække. Disse spring må IKKE benyttes endnu, da de lige skal vokse til først, og du kan sagtens ride uden om dem. P-pladsen P-Elmelund ligger nærmeste dette område.
 
Brug af spring på springsporene sker på eget ansvar. Vi anbefaler, at du bruger sikkerhedsvest og selvfølgelig ridehjælm samt ikke rider alene, når du springer på springsporene. 
Elmelundskovens Hestelaug, Sitet er opdateret d. 14.05.2024 | CVR: 36269855  | petow@assens.dk